0187 - 48 52 57 info@autoglasflakkee.nl

KALIBRATIE

Kalibreren van ADAS systemen

AUTOGLAS FLAKKEE

Kalibratie

Voor alle automerken.

Servicewagens

Wij helpen u onderweg.

Kalibratie van ADAS systemen:

Camera:

Door de (verplichte) veiligheidssystemen in auto’s (ADAS systemen) is er de laatste jaren heel veel veranderd op het gebied van autorijden en autoruiten. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat de camera’s voor deze systemen in de voorruit gemonteerd zijn. Het vervangen van zo’n ruit is dus steeds meer gespecialiseerd werk en een voorruit kan niet meer zonder meer worden vervangen.
Om de systemen na ruitvervanging weer goed te laten werken dient de camera te worden gekalibreerd. Dit houdt in dat de camera’s op de juiste manier dienen te worden ingeregeld. Immers kan een afwijking van een millimeter op de camera meters verder op de weg wel een afwijking van vele centimeters worden. Dit zou betekenen dat de veiligheidssystemen niet de juiste informatie krijgen om in te kunnen grijpen.
Onze gecertificeerde monteurs zorgen dat voor de ruitvervanging de camera gecontroleerd wordt op de juiste werking en deze na de ruitvervanging wordt gekalibreerd om vervolgens weer te testen op de juiste werking. Zo zijn er dus 3 rapporten om aan te tonen dat de systemen na vervanging van de ruit nog steeds goed functioneren.

Radar:

Achter de voor- en achterbumper van steeds meer auto’s zitten radars die ook bij deze ADAS systemen horen. Bij een schade aan de bumper of na het uitlijnen van de auto dienen deze radars ook gekalibreerd te worden zodat de camera en de radar op de juiste manier met elkaar communiceren.
Door een speciaal uitgeruste servicewagen kunnen wij deze beide soorten kalibraties indien gewenst zelfs mobiel bij u op locatie uitvoeren wat voor u natuurlijk veel tijd bespaard.
De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen deze kalibraties inmiddels verplicht bij ruit- en bumperschade ’s om de veiligheid te waarborgen.

 

Ons adres:

 

 

 

U bent van harte welkom op onze nieuwe vestiging:

 

 

Autoglas Service Flakkee
Watertoren 14 A
3247CL Dirksland

 

 

 

 

BEL ONS:

0187 - 48 52 57

 

Contact

“Uw veiligheid onze zorg!”.